Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

υποδημα βικιλεξικο

Στη σημερινή εποχή, όπου η ασφάλεια τροφίμων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και οι ασθένειες από μικροοργανισμούς προκαλούν έντονη ανησυχία, οι σπουδές Βιολογικών Επιστημών προσφέρουν μια ευκαιρία στους αποφοίτους να έχουν έναν ενεργό ρόλο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα εξελιγμένο πρόγραμμα σπουδών στις Βιολογικές Επιστήμες. Η Δρ. Μαίρη Ελευθεριάδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας και κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παραδέχεται ότι ζούμε στην εποχή της εξειδίκευσης και της ανάπτυξης νέων επιστημονικών κλάδων, όπως αυτού της Μικροβιολογίας. Η δική της είναι μοναδική στον επιστημονικό χώρο, με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα να εστιάζονται στη μικροβιολογική ασφάλεια των τροφίμων και την επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον και στα τρόφιμα.



Η επιστήμη του μέλλοντος


Το πρόγραμμα παρέχει δύο κατευθύνσεις: Γενική Βιολογία και Γενική Μικροβιολογία. Η Μικροβιολογία, η μελέτη των πανίσχυρων μικροσκοπικών οργανισμών που για εκατομμύρια χρόνια ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι στον πλανήτη γη, είναι μια κατεύθυνση των βιολογικών επιστημών που θα χαράξει θετικά το μέλλον της ανθρωπότητας. Η γνώση για τις θετικές δραστηριότητες των μικροοργανισμών αυξάνεται μέρα με τη μέρα και καθορίζει τις επόμενες κινήσεις των επιστημόνων, των νομοθετών, του κόσμου. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αυτή την εξειδίκευση, προετοιμάζοντας επιστήμονες που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση των θετικών επιπτώσεων των μικροοργανισμών και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη ζωή για την ανθρωπότητα. Η Δρ. Ελευθεριάδου πιστεύει και υποστηρίζει σθεναρά ότι απόφοιτοι λυκείων που σκέφτονται να ακολουθήσουν μια επαγγελματική πορεία στον τομέα της Υγείας, των Τροφίμων ή του Περιβάλλοντος θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την προοπτική να ξεκινήσουν με ένα προπτυχιακό στις Βιολογικές Επιστήμες.


υποδημα βικιλεξικο

τζενη τραγουδι

η τζοαννα απο το κωνσταντινου και ελενης

Ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου