Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ο αγνωστος χ

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση, ενώ οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν πως ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί έτι περαιτέρω. Ανάμεσα στους έξι νεκρούς οι πέντε είναι Αφγανοί και μία γυναίκα, η εθνικότητα της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.


«Η επίθεση ολοκληρώθηκε, όλοι οι δράστες εξουδετερώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», δήλωσε ο Νατζίμπ Ντάνις εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες», αντί για τέσσερις που είχε ανακοινωθεί αρχικά.


Στο ξενοδοχείο διέμεναν και δύο έλληνες πιλότοι, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το CNN Greece.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης στον έκτο όροφο», ώστε να εξουδετερωθούν τα εκρηκτικά που υπάρχουν.


ο αγνωστος χ

montreal ottawa train

καλεντεριδης 2017

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο τελευταίος από τους δράστες είχε καταφύγει «σε ένα μεγάλο δωμάτιο, κρατώντας ομήρους Αφγανούς και αλλοδαπούς», τους οποίους απειλούσε να σκοτώσει.


Το χρονικό της επίθεσης


Η επίθεση ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 21:00 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας), όταν ένας από τους δράστες εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ανοίγοντας πυρ εναντίον των ανθρώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου