Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

δημητρης μπασης συναυλια

Πέρα όμως από την ανεργία των νέων που φτάνει στο 44% - και που δικαιολογημένα είναι το βασικό θέμα συζήτησης όταν μιλάμε για κρίση – υπάρχει και η ανεργία των μεσήλικων, που είναι πολύ πιο οδυνηρή καθώς αυτές οι ηλικίες και μεγάλες υποχρεώσεις έχουν δημιουργήσει και δύσκολα ξαναμπαίνουν στην αγορά εργασίας.
Και μπορεί για τους νέους να υπάρχουν δράσεις, EΣΠΑ, προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας, για τους άνω των 40 δεν υπάρχει καμία πρόνοια.


αξεσουαρ υπνου μωρου

φιλος σε ονειρο

Ο άνεργος σαραντάρης ή πενηντάρης, στην πιο δημιουργική φάση της ζωής του παλεύει μόνος του σε μια αγορά εργασίας που μοιάζει με ζούγκλα, χωρίς να έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί τα εργασιακά του δικαιώματα, παλεύει μόνος του απέναντι στην προκατάληψη για τις μεσαίες ηλικίες και έχοντας απέναντί του έναν “στρατό άνεργων νέων” που θα κάνει πολλές εκπτώσεις στις απαιτήσεις του προκειμένου να κάνει μια επαγγελματική αρχή.


δημητρης μπασης συναυλια

Η επιχειρηματικότητα δεν κοιτά ηλικία


Αυτούς τους σαραντάρηδες και πενηντάρηδες που θέλουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας σκέφτηκε μια ομάδα επιστημόνων που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της επιχειρηματικότητας και αποφάσισε να τους δώσει ένα χέρι βοήθειας.
Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα Take off Greece, η οποία με μία σειρά από δράσεις θα δώσει στους άνεργους μεσήλικες που θέλουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας - αλλά από άλλη θέση, αυτή του επιχειρηματία - όλα τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και την ψυχολογική στήριξη για να κάνουν αυτό το βήμα. Άλλωστε για έναν άνθρωπο άνω των 40, που έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα στην αγορά εργασίας, η προοπτική του να κάνει τη δική του μικρή επιχείρηση, φαντάζει πολύ πιο δελεαστική από το να κυνηγήσει ξανά ένα αβέβαιο, μηνιάτικο.


Όπως είπε στο CNN Greece η κυρία Ιωάννα Σαπφώ Πεπελάση, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εμπνεύστρια και συν ιδρύτρια του Take off Greece, “τα τελευταία χρόνια λόγω της επέκτασης της εκπαίδευσης, συγκεντρώθηκε ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα το οποίο υποαξιοποιείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου