Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

για σενα μεγα παρουσιαστες

Ο 49χρονος δικηγόρος, στέλεχος του Εθνικού Κόμματος (PN, δεξιά), θα ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της χώρας σε κλίμα μετωπικής σύγκρουσης με τη Συμμαχία της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας, έναν συνασπισμό της αριστεράς που καταγγέλλει τον Ερνάντες ότι επέβαλε «στρατιωτική δικτατορία».


Η τελετή της ορκωμοσίας του Ερνάντες – στην οποία δεν αναμένεται να είναι παρών κανένας ξένος ηγέτης – θα αρχίσει περί τις 09:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας).


Η αντιπολίτευση, της οποίας ηγείται ο πρώην αρχηγός του κράτους Μανουέλ Σελάγια, που είχε ανατραπεί με το στρατιωτικό πραξικόπημα το 2009, θέλει να εμποδίσει την ανάληψη των καθηκόντων του Ερνάντες, στενού συμμάχου της Ουάσινγκτον. Λέει ότι κέρδισε ο δικός της υποψήφιος, ο 64χρονος Σαλβαδόρ Νασράλα, δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική.


για σενα μεγα παρουσιαστες

ταβερνες με ζωντανη μουσικη χαλανδρι

Η αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να κατέβουν στους δρόμους, γεγονός που εγείρει φόβους για το ξέσπασμα νέων επεισοδίων.


φυσικη κατευθυνσης πανελληνιες 2011 επαναληπτικες

Το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE), που κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι λάμβανε διαταγές από την κυβέρνηση, επικύρωσε την 22α Δεκεμβρίου τη νίκη του Ερνάντες με 42,95% των ψήφων, έναντι ενός 41,42% του Νασράλα, περίπου έναν μήνα μετά τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου κι εν μέσω διαδηλώσεων και ταραχών.


Μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, κι ενώ είχαν δημοσιοποιηθεί προσωρινά αποτελέσματα με το 57% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο, ο Νασράλα είχε καθαρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Ο Ερνάντες ξαναπήρε το προβάδισμα έπειτα από μια σειρά διακοπών της καταμέτρησης λόγω τεχνικών προβλημάτων στα συστήματα του TSE.


Η ανατροπή της κατάστασης προκάλεσε ένα κύμα διαδηλώσεων των αντιπάλων του προέδρου σε όλη τη χώρα, μια από τις φτωχότερες τις ηπείρου. Πάνω από το 60% των 8,7 εκατομμυρίων πολιτών της Ονδούρας ζουν στη φτώχεια.


μοναδα πεζικου λιτοχωρο

Η επίθεση συνέβη χθες Πέμπτη κοντά στην μικρή πόλη Ντιουλουλού στην νότια περιοχή Καζαμάνς, μία από τις φτωχότερες της χώρας, που είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες για τα τροπικά δάση και τις αμμώδεις παραλίες της.


μοναδα πεζικου λιτοχωρο

ναι συμφωνω

Η ισπανική πρεσβεία στη Σενεγάλη επιβεβαίωσε την επίθεση ενάντια σε τέσσερις στην Καζαμάνς, αλλά δεν σχολίασε την αναφορά για το βιασμό.


Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι προσφέρει προξενική βοήθεια σε μια ομάδα Ισπανών υπηκόων στη Σενεγάλη.


Οι Ισπανοί τουρίστες ταξίδευαν με ένα ενοικιασμένο όχημα που οδηγούσε ένας Σενεγαλέζος οδηγός όταν έπεσαν σε ενέδρα μιας ένοπλης συμμορίας.


αγια ολγα μελετη υπνου

Οι δράστες άρπαξαν πάνω από 4.000 ευρώ και βίασαν δύο γυναίκες στην άκρη του δρόμου πριν τραπούν σε φυγή, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, που μίλησε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.


Ο στρατός αναζητεί τους δράστες, συμπλήρωσε.



παντοπωλειο νεα ερυθραια

Το Κυπριακό, η κατάσταση στη Συρία, αλλά και η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας βρέθηκαν στην κορυφή των συζητήσεων.


υστερα παραθετικα

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσία σας σηματοδοτεί την ανάγκη να διατηρήσουμε τις πολύ στενές σχέσεις, αναγκαίες σχέσεις, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσική Ομοσπονδία, αν θέλουμε να προωθήσουμε την υπόθεση της ειρήνης και της σταθερότητας», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ στο Μέγαρο Μαξίμου.


παντοπωλειο νεα ερυθραια

TSIPRAS LAVROF1


(Πηγή:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


υποτροφιες για ισπανια

«Πέραν του μεγάλου ζητήματος για την ειρήνη στην φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στη Συρία, τούτες τις μέρες μας απασχολεί ιδιαίτερα η δυνατότητα εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα – που βεβαίως βιώσιμη λύση δεν νοείται με τη συνέχιση της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στο νησί», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.


«Γνωρίζετε καλύτερα από μένα ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας περιόδου όπου αντιμετωπίζουμε παράλληλες προκλήσεις, σε ό, τι αφορά την προσφυγική κρίση, την τρομοκρατία και την κρίση ασφάλειας και πρέπει να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις εποικοδομητικές σε αυτές τις κρίσεις, και αυτές οι λύσεις βρίσκονται μόνο μέσα από τον κοινό διάλογο», είπε ο κ. Τσίπρας.


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητικό το έτος Ελλάδας-Ρωσίας», αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα και στις δύο συναντήσεις τους και πρόσθεσε:



Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων, του τουρισμού, της οικονομικής συνεργασίας και υπ' αυτήν την έννοια θεωρώ ότι τα επόμενα έτη πρέπει να είναι έτη πολύ στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες μας.



Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβίβασε στον Πρωθυπουργό τα θερμά χαιρετίσματα και τις καλύτερες ευχές του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αναφέρθηκε και στο «σημαντικό πακέτο εγγράφων που υπογράφηκε κατόπιν των συνομιλιών σας».


tsipras lavrof2


(Πηγή:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


«Μιλάμε με ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Έτους προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό και είμαστε πεπεισμένοι ότι με βάση το Έτος, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών πνευματικών και πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών μας», είπε ο κ. Λαβρόφ.


«Στο διμερές εμπόριο υπάρχουν γνωστά προβλήματα, σήμερα ξεκινά η μικτή διυπουργική επιτροπή η οποία θα δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε τους τρόπους να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να βρεθούν τρόποι αύξησης του εμπορίου» πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Επισήμανε δε ότι «υπάρχουν καλές προοπτικές για τη συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας και γι' αυτό συζητούν οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των χωρών μας».


«Και σήμερα και στο μέλλον θα συζητήσουμε με τους Έλληνες εταίρους μας τους τρόπους επίλυσης των διενέξεων και συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή. Στην περίπτωση της Συρίας και του Κυπριακού, πιστεύουμε ότι το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα που έγιναν κατά την υιοθέτηση των σχετικών Ψηφισμάτων Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είμαστε ισχυρά προσηλωμένοι στις αρχές που είναι απαραίτητες αρχές του Κυπριακού, είμαστε ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, της καινούργιας ερμηνείας αυτών των αρχών, να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσης του Κυπριακού. Και βεβαίως είμαστε κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


tsipras lavrof3


(Πηγή:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)


Παυλόπουλος στον Λαβρόφ: Δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στην κυριαρχία της Κύπρου


Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συνομίλησαν για το Κυπριακό αλλά και για τη συνεργασία της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των τζιχαντιστών.


LAVROF PAVLOPOULOS2


(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο και τόνισε:



Δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στην κυριαρχία και στρατό κατοχής στην Κύπρο.




κεικ λαδιου θερμιδες

Ο Χάμπεκ εξελέγη από το συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ανόβερο χωρίς αντίπαλο, εξασφαλίζοντας ποσοστό 81%, ενώ η Μπέρμποκ επικράτησε με 64% της υποψήφιας της αριστερής πτέρυγας των Πρασίνων και επικεφαλής του κόμματος στο Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας Άνια Πιλ, η οποία συγκέντρωσε 34% των ψήφων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Προκειμένου ο Χάμπεκ, ο οποίος περιγράφεται συχνά από τα γερμανικά ΜΜΕ ως "ο νέος Γιόσκα Φίσερ", να παραμείνει υπουργός στο κρατίδιό του ενώ θα είναι και επικεφαλής του κόμματος, χρειάστηκε τροποποίηση του καταστατικού των Πρασίνων, η οποία υπερψηφίστηκε την Παρασκευή με 77%.


κεικ λαδιου θερμιδες


φυλαχτο ματακι
δεντρο καφεμαντεια

ο πατερας της ασπασιας

Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το "Πρακτορείο 104,9 FM" πώς άλλαξε η ζωή του όταν το χόμπι του, ένα εστιατόριο που άνοιξε αυτός και η οικογένειά του για να τους παρέχει επιπλέον εισόδημα, έγινε η κανονική του εργασία, αλλά και πώς το παστίτσιο έχει γίνει περιζήτητο μεταξύ των πελατών του, οι οποίοι ταξιδεύουν ακόμα και μια ώρα για να το απολαύσουν κι ας μην μπορούν να το ...προφέρουν σωστά!


Γεύση Ελλάδας με προδιαγραφές ΗΠΑ


Η ιστορία του Έλληνα σεφ, που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει viral στα κοινωνικά δίκτυα με εικόνες και βίντεο προετοιμασίας του πιάτου που προσφέρει στο εστιατόριό του να διαχέονται στις ηλεκτρονικές συσκευές, είναι μια ιστορία επιτυχίας με πυρήνα το φαγητό "που φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά".


ο πατερας της ασπασιας


«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ. σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».


κυπαρισσια μονεμβασια αποσταση


Το ξεκίνημα, που οδήγησε στη δημιουργία του χώρου, έγινε όταν στην οικογένεια του κ. Μυτιληναίου άρχισαν να βλέπουν «την ανάγκη που είχε η γειτονιά για κάτι τέτοιο, ένα ελληνικό εστιατόριο, καθώς είναι μια τεράστια ελληνική κοινότητα αυτή που κατοικεί και σήμερα στο Queens της Νέας Υόρκης», εξηγεί ο νεαρός Έλληνας ιδιοκτήτης.


σπυρος καρατζαφερης γαμοι

«Σήμερα είναι το μόνο σημείο στη γενική περιοχή της Νέας Υόρκης, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για να φάει ελληνικό φαγητό. Ανάμεσα στη μετακίνηση, την κυκλοφορία, χρειάζεται μία ώρα για να έρθει κανείς, μία για να επιστρέψει, το εστιατόριό μας είναι το μόνο σημείο στο οποίο έρχονται (σ. σ, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης) για ελληνικό φαγητό» εξηγεί.


Η Αμερική αναζητεί ποιοτικό φαγητό και γεύσεις


υπουργείο αμυνασ κυπρου

Η Ρόζαλι Πίνο τονίζει πως η οικογένειά της αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην έχει καν χρήματα για φαγητό. Αυτό την παρακίνησε να ξεκινήσει την δημοπρασία με αρχική τιμή τα… 300.000 ευρώ.


Όπως υποστηρίζει μέρος των χρημάτων που θα λάβει θα την βοηθήσει να ξεκινήσει την επιχείρηση που ονειρεύεται, αυτό αφού τελειώσει τις σπουδές της όμως.


υπουργείο αμυνασ κυπρου

«Δεν έχω βγει ποτέ ραντεβού και η πιο σημαντική επαφή που είχα ήταν μόνο μερικά φιλιά», αναφέρει και τονίζει πως ήδη στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει έχει λάβει «προσφορά» για 500.000 ευρώ, ποσό που απέχει ακόμη από τον τελικό της στόχο.


προσληψεις νοσηλευτων 2015

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει τον Μάιο, με την 19χρονη να δηλώνει πως αν τελικώς πιάσει τον στόχο των 850.000 ευρώ «θα είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί στη ζωή».


χρήστος νεδελκόπουλος

Η 19χρονη έχει δημιουργήσει και έναν κατάλογο με τις δέκα «εντολές» που πρέπει να ακολουθήσουν στη διαδικασία. Μεταξύ αυτών ένας όρος πλήρους μυστικότητας, έγγραφα από εξεταστικό κέντρο που αποδεικνύουν ότι είναι πράγματι άσπιλη αλλά και αυστηροί κανονισμοί για τον τόπο και τον χρονοδιάγραμμα του ραντεβού των δύο πλευρών.


48b5517300000578 5325277 image a 25 1517241837651


αθηνα λημνος ωρες

«Σήμερα, τηρώ άλλη μια υπόσχεση» που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, είπε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.


το καλυτερο σαμπουαν για πιτυριδα

«Μόλις υπέγραψα, πριν μπω εδώ, ένα διάταγμα που δίνει οδηγία στον υπουργό (Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ) Μάτις να επανεξετάσει την πολιτική μας όσον αφορά τις στρατιωτικές φυλακές και να κρατήσει ανοικτές τις εγκαταστάσεις κράτησης στον Κόλπο Γουαντάναμο», πρόσθεσε ο Τραμπ.


Η κίνηση του μεγιστάνα σηματοδοτεί ακόμη μια ρήξη με τις πολιτικές του προκατόχου του.


hermes τσαντες στην ελλαδα


αθηνα λημνος ωρες

το φραγμα των τριων φαραγγιων

«Ως Αμερική, θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που είναι μπροστά μας» είπε ο κ. Πάιατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Εξέφρασε την άποψη ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα «ο καλύτερος τρόπος που οι ΗΠΑ μπορούν να υποστηρίξουν την διπλωματία αυτή την ώρα είναι αφήνοντας την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί χωρίς (σ. σ. παρεμβάσεις από) εξωτερικούς παράγοντες» ενώ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «εάν υπάρχει ένα σχέδιο Β για την πΓΔΜ ώστε να μπει στο ΝΑΤΟ», λέγοντας ότι πως έχει μάθει ως διπλωμάτης να μην απαντά σε υποθετικά ερωτήματα, «ειδικά όταν είμαστε στη μέση μιας διαδικασίας».


αδεια καζινο στο ελληνικο

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήταν όταν πρωτοήρθα στη χώρα, το καλοκαίρι του 2016. Όταν ήρθα εδώ, υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα συμμορφωνόταν με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της. Υπήρχαν ερωτήματα σε σχέση με τη σταθερότητα της κυβέρνησης, υπήρχε κίνδυνος πρόωρων εκλογών, υπήρχαν ζητήματα σε σχέση με την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, υπήρχαν μεγάλοι διαρθρωτικοί κίνδυνοι και από την πλευρά των επενδυτών» και επισήμανε ότι «μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις» τώρα είναι «το πώς θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Σημείωσε ότι επειδή έχει δει να γίνονται αρκετά στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη χώρα είναι «πολύ αισιόδοξος για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές όσον αφορά στην ελληνική οικονομία».


το φραγμα των τριων φαραγγιων

προσεχως μεταναστης

Ερωτηθείς για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο Αμερικανός πρεσβευτής υποστήριξε ότι «υπάρχει συναντίληψη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα για την επιθυμία της χώρας σας να επανέλθει ως μια κανονική οικονομία της Ευρωζώνης».


Ο Αμερικανός πρεσβευτής έκανε στην συνέντευξή του εκτενή αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδίως στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, για την οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισιοδοξώ έπειτα από αυτή την συνάντηση, αισιοδοξώ με την ενέργεια που ο πρωθυπουργός και η ομάδα του επένδυσαν σε αυτή την επίσκεψη».


Ωστόσο, ο κ. Πάιατ εξέφρασε επίσης την ανησυχία και το φόβο του για τυχόν «ατύχημα» στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα F-16 σηκώνονται κι ακούς τους πιλότους να σπεύδουν ανατολικά, και τους Έλληνες από κάτω να λένε "κοίτα τα παιδιά μας" και κάποιος μόλις παραβίασε τον εναέριο μας χώρο. Αυτό σας υπενθυμίζει ότι είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Αυτοί είναι σύμμαχοι σας στο ΝΑΤΟ. H ανησυχία μας, ο φόβος μου είναι το ατύχημα. Γιατί όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα, που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα δίπλα στο άλλο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός φοβερού ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».


νικηφορου φωκα 29 θεσσαλονικη

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1916, το βρετανικό κοινοβούλιο υιοθετούσε το «Νόμο του 1918 για τη λαϊκή εκπροσώπηση»: 8 εκατομμύρια γυναίκες --ηλικίας άνω των 30 ετών-- εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμη δέκα χρόνια για να μπορούν οι γυναίκες να ψηφίζουν από την ηλικία των 21 ετών, όπως οι άνδρες.


σοκολατενιο λουλουδι αργυρω

Ανάμεσα στις ακτιβίστριες που αγωνίστηκαν για το δικαίωμα αυτό, οι σουφραζέτες σημάδεψαν με τις πρωτοφανώς βίαιες για την εποχή εκείνη ενέργειές τους, παρότι η επιρροή τους αποτελεί σήμερα θέμα συζήτησης.


Ο ρόλος τους ήταν καθοριστικός στην απόκτηση του δικαιώματος ψήφου των γυναικών, σε μια εποχή που οι όμοιες τους είχαν λίγα δικαιώματα και δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.


ψαχνω δουλεια μπειμπισιτερ θεσσαλονικη

Σουφραζέτες


Η λέξη σουφραζέτα προήλθε από ένα χλευαστικό σχόλιο της εφημερίδας Daily Mail το 1906 για τις ακτιβίστριες της οργάνωσης "Women' s social and political union" (Κοινωνική και Πολιτική Ένωση Γυναικών), που συγκροτήθηκε το 1903 από την Έμελιν Πάνκχερστ στο Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία.


νικηφορου φωκα 29 θεσσαλονικη

Οργανώσεις που αγωνίζονταν υπέρ αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος από τη δεκαετία του 1870 ονομάζονταν τότε "suffragists" ("υπέρμαχες της γυναικείας ψήφου").


Οι σουφραζέτες, που οικειοποιούνται το υποκοριστικό αυτό, θεωρούνται πολεμίστριες που καθοδηγούνται από το σύνθημα: «πράξεις, όχι λόγια».


Suffragette Banner Musuem of London
Πηγή: Wikipedia


Άλλες οργανώσεις, πιο φιλειρηνικές, επέλεγαν για παράδειγμα την άσκηση πίεσης, ως τρόπο να αγωνίζονται.


ασιφα ασφαλιστικη

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση, σύμφωνα με το δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.


ασιφα ασφαλιστικη

πρωτοτυπες ιδεες για βιντεο γαμου

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την πτώση δένδρου σε κολώνα ρεύματος», αναφέρει σε ανάρτηση στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν και προσθέτει ότι από την κακοκαιρία έχουν πέσει 360 δένδρα.


«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Προσέχετε. Ο καιρός θα χειροτερέψει», έγραψε αργότερα ο ίδιος στο Twitter προειδοποιώντας για την έλευση σφοδρών ανέμων.


Η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι μέσα σε διάστημα 24 ωρών έχει σημειωθεί στη Μόσχα περισσότερο από το ήμισυ της χιονόπτωσης που σημειώνεται κατά μέσον όρο μηνιαίως και σήμερα το πρωί η πρωτεύουσα είχε καλυφθεί με 43 εκατοστά χιονιού.


τι ειναι οριστικη αντωνυμια

Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν και πολλές άλλες καθυστέρησαν στα αεροδρόμια της πόλης.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

αποφθεγματα ωραια

«Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση», αλλά «η σιωπή μου δεν με κάνει εγκληματία, είναι η υπεράσπισή μου», είπε ο 28χρονος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης του, η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην βελγική πρωτεύουσα και η οποία δεν αφορά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, αλλά περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαν έρευνα για τον εντοπισμό του.


«Τώρα υπάρχουν στοιχεία σε αυτήν την υπόθεση, χειροπιαστά, επιστημονικά στοιχεία, θα ήθελα να στηριχτούν σε αυτά και να μην στηριχτούν, να μην ενεργήσουν για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη», συνέχισε ο Αμπντεσλάμ, περιβαλλόμενος από δύο αστυνομικούς με καλυμμένα πρόσωπα.


Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Πέντε σημαντικές πληροφορίες για τον τρομοκράτη που αιματοκύλησε το Παρίσι


καυσοξυλα και υγρασια

ρητα λογια

«Έχω πίστη στον Κύριό μου (...) Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο», πρόσθεσε ο Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να τον φωτογραφίζουν κατά τη διάρκεια της δίκης του.


αποφθεγματα ωραια


αναθυμιασεις θανατος

Συνολικά 229 όμορφες νεαρές – μεταξύ αυτών χορεύτριες και μέλη της ορχήστρας Samjiyon – πάτησαν στην Νότια Κορέα και εντυπωσίασαν.


Η εμφάνισή τους άλλωστε δεν επέτρεψε τίποτα διαφορετικό. Οι νεαρές φορούσαν ίδια, κόκκινα πλατό και τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων. Η ενδυμασία τους συμπληρώθηκε από μαύρα-γούνινα καπέλα και γάντια για να προστατευθούν από το κρύο.


αναθυμιασεις θανατος

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNNi, στην Πιονγκτσάνγκ θα βρεθεί και η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο-τζονγκ, ένα πρόσωπο για το οποίο είναι γνωστά ελάχιστα στοιχεία.


φουρίδης ιωάννης

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά - μετά τον διαχωρισμό των δύο κρατών - που μέλος της «δυναστείας» των Κιμ θα πατήσει επί νοτιοκορεάτικου εδάφους.


ωροσκοπος συνοδος ποσειδωνας συναστρια


ανεπαισθητα σημασια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε στα τέλη του Ιανουαρίου να προσκαλέσει τον Γάλλο ομόλογό του στον Λευκό Οίκο, μετά την μεγαλοπρεπή υποδοχή που του είχε επιφυλάξει εκείνος στο Παρίσι στις 13 και 14 Ιουλίου.


οι καλυτερες δικαιολογιες

Ο Μακρόν αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 23 και 24 Απριλίου και ενδέχεται να πραγματοποιήσει και μια στάση στη Νέα Ορλεάνη, με αφορμή τον εορτασμό των τριακοσίων ετών από την ίδρυση της αμερικανικής αυτής πόλης από τους Γάλλους.


ανεπαισθητα σημασια

μαθε που ψηφιζεισ τηλεφωνο

Ο Τραμπ φέρεται ότι αποφάσισε να κάνει την τιμή στον «Εμανουέλ» να είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους στον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του κυρίως χάρη στην επιμονή της συζύγου του Μελάνια. Για την υποδοχή ενός αρχηγού κράτους στις ΗΠΑ επιφυλάσσονται οι υψηλότερες τιμές, μεταξύ των οποίων και μια τελετή στον Λευκό Οίκο.


Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ, τα δύο αουτσάιντερ της πολιτικής που κατέλαβαν το ύπατο αξίωμα των χωρών τους, έχουν φιλικές σχέσεις παρά τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, όπως συμβαίνει ιδιαίτερα με το θέμα του κλίματος, μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού τον περασμένο Ιούνιο.



πως χανεται η παρθενια

Ο πύραυλος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, κινείται προς τη ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον γειτονικό πλανήτη και στον Δία, όπου η πιθανότητα μιας καταστροφικής σύγκρουσης δεν είναι αμελητέα.


Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι να φθάσει εκεί μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι, μπορεί η κοσμική ακτινοβολία που στο μεταξύ θα βομβαρδίζει το διαστημικό αυτοκίνητο και τον «οδηγό» του, να έχει προκαλέσει τη σταδιακή αποσύνθεσή τους.


εψες με το φεγγαρι στιχοι

ηγεμόνας μακιαβέλι download

Ο Μασκ έκανε γνωστό, με μήνυμά του στο Twitter, ότι ο Falcon Heavy της Space X, «ξεπέρασε την τροχιά του Άρη και συνεχίζει με στόχο τη ζώνη των αστεροειδών». Η Space X δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η αλλαγή πορείας έγινε από λάθος ή επί σκοπού.


Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος ξέφυγε από την αρχικά προγραμματισμένη ελλειπτική τροχιά του, που θα τον έφερνε κοντά στον Άρη, και πλέον εισήλθε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών. Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.


πως χανεται η παρθενια


Third burn successful. Exceeded Mars orbit and kept going to the Asteroid Belt. pic.twitter.com/bKhRN73WHF

— Elon Musk (@elonmusk) 7 Φεβρουαρίου 2018

πρακτορεια μεταφορων λαμιασ

Ο νέος κώδικας, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, απαγορεύει στους αστυνομικούς της τροχαίας να αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης των δικαστικών, να τους υποβάλουν σε αλκοτέστ ή ακόμη και να τους κάνουν παρατήρηση.


Η μοναδική δυνατότητα που απομένει στους αστυνομικούς οι οποίοι θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο είναι να συντάξουν μια έκθεση και να την υποβάλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


πρακτορεια μεταφορων λαμιασ

το πιο πολυτιμο μαργαριταρι

Το καθεστώς αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους εισαγγελείς. Ο στόχος ήταν "να εμποδιστεί η αστυνομία να ασκεί πιέσεις στους εισαγγελείς", όπως υποστήριζε η Γενική Εισαγγελία, πρωτοβουλία της οποίας υπήρξε αυτό το νέο μέτρο.


διοδια αττικης οδου πληρωμη με καρτα

Πρόσφατα, ο νόμος για όσους οδηγούν μεθυσμένοι έγινε πιο σκληρός στη Ρωσία: Οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα ενώ έχουν πιει αλκοόλ μπορεί να τιμωρηθούν τουλάχιστον με φυλάκιση δύο ετών.


Περίπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Ρωσία.


αιγαίου και εύξεινου πόντου

6 εκατομμύρια συμμετέχοντες


Σε αυτό το ύψος υπολογίζεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους καθόλη τη διάρκεια του καρναβαλιού, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό του Ρίο. Η δημοτική αρχή ελπίζει ότι θα προσελκύσει 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από τη Βραζιλία και από κάθε γωνιά του πλανήτη, 400.000 περισσότερους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.


αιγαίου και εύξεινου πόντου

βαρος σκυλου ανα μηνα

13 σχολές σάμπα


Πρόκειται για τις σχολές της «ειδικής κατηγορίας», μεταξύ 3000-4000 ανθρώπων η κάθε μία. Είναι η ελίτ του καρναβαλιού, που θα παρελαύνει όλη τη νύχτα, την Κυριακή και τη Δευτέρα στο σαμποδρόμιο, ενώπιον των 70.000 θεατών. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, όπως τα έχουν ορίσει 54 κριτές.
Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, οι σχολές χωρίζονται σε κατηγορίες. Όσες έχουν καταταγεί στην δεύτερη κατηγορία παρελαύνουν τις προηγούμενες Παρασκευές και Σάββατα.


game παιχνιδια για κοριτσια

720 μέτρα ασταμάτητης σάμπα


Αυτό είναι το μήκος του σαμποδρόμιου, του σταδίου που έχει το σχήμα μιας λεωφόρου, όπου ξεχύνονται τα άρματα, οι χορεύτριες και οι χορευτές και οι μουσικοί των σχολών της σάμπας.


17.110 αστυνομικοί


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 17.110 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, εκ των οποίων οι 794 θα αναπτυχθούν αποκλειστικά περιμετρικά του σαμπαδρόμιου.



3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ


Η δημοτική αρχή υπολογίζει ότι περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ρεάλ θα αναζωογονήσουν, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, την οικονομία της πόλης, χάρη στους τουρίστες που θα συρρεύσουν αυτό το διάστημα.


Στο 86% η πληρότητα των ξενοδοχείων


Σε ποσοστό 86%, κατά μέσο όρο, ανέρχεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Ρίο σε σύγκριση με 71% τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων της Βραζιλίας.


Τουλάχιστον 200 ευρώ για ένα αποκριάτικο κοστούμι


Προκειμένου να συμμετάσχουν στις παρελάσεις στο σαμπαδρόμιο, όσοι δεν ανήκουν σε κάποια σχολή σάμπας, πρέπει να αγοράσουν το αποκριάτικο κοστούμι τους. Το πόσο κυμαίνεται μεταξύ 800-1600 ρεάλ (200- 400 ευρώ).


Περισσότερα από 100 εκατομμύρια προφυλακτικά


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διανείμει δωρεάν 106 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά την περίοδο του καρναβαλιού.


7 εκατομμύρια λίτρα μπίρα


Αυτήν την ποσότητα φιλοδοξεί να πουλήσει ο κολοσσός της ποτοποιίας AMBEV κατά τη διάρκεια όλου του μήνα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης και στα τις τουριστικές συνοικίες του Ρίο.


Περισσότερες από 32.000 δημόσιες τουαλέτες


Η δημοτική αρχή γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε 32.650 δημόσιες τουαλέτες στους δρόμους του Ρίο. Κατά τη διάρκεια των πιο δημοφιλών παρελάσεων, όπως εκείνης της Μπόλα Πρέτα, όπου αναμένονται αύριο 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι, η αναλογία θα είναι μια τουαλέτα για 2.600 ανθρώπους.
Ωστόσο όσοι (και είναι πολλοί) καταφύγουν στα πεζοδρόμια για την ανάγκη τους κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 563 ρεάλ (130 ευρώ).



λιμανι θεσσαλονικης κανακης

«Συζήτησαν την κατάσταση σχετικά με τις ενέργειες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία», ανέφερε το Κρεμλίνο.


Ο Πούτιν είπε στον Νετανιάχου πως πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα αντιπαράθεση στην περιοχή, σύμφωνα με το Interfax.


η αυλη μας βιβλιο

Σημειώνεται πως αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν νωρίτερα ένα ισραηλινό μαχητικό που επέστρεφε στη βάση του αφού βομβάρδισε υποστηριζόμενες από το Ιράν θέσεις στη Συρία, στη πιο σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις που έχουν τη βάση τους από την άλλη πλευρά των συνόρων.


λιμανι θεσσαλονικης κανακης


ενα κλικ κι ολα αλλαζουν στιχοι

φυσικη πανελληνιες 2008 απαντησεις

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή όπου έπεσε το μοιραίο αεροσκάφος.


κοκκινο κρασι στο προσωπο

Νωρίτερα, το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος -ανάμεσά τους και ένα 7χρονο αγοράκι- είναι όλοι νεκροί.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα. Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.


Ακόμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.


φυσικη πανελληνιες 2008 απαντησεις

αθόρυβες γεννήτριες πετρελαίου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα.


Στο αεροδρόμιοβρίσκεται ομάδα ψυχολόγων για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης στους συγγενείς των θυμάτων.


Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010. Η εκπρόσωπος της Saratov Airlines, Ελένα Βορόνοβα,δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις το 2016.


Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ντομοντέτοβο, όμως λίγα λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ. Είχε προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.


Η ρωσική κυβέρνηση δημοσίευσε τη λίστα των επιβατών.


Η περιοχή έχει εκκενωθεί από την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, ενώ οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στη νύχτα, μεταδίδει το Russia Today, με τη συνδρομή drones.


Νωρίτερα, ρωσικά δίκτυα μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, κοντά στο χωριό Αργκούνοβο:




slim optimum official website

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Τραμπ επεσήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω βήματα για την αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας.


Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος «παραπονέθηκε» δημόσια ότι η Μόσχα «δεν βοηθάει καθόλου» με τη Βόρεια Κορέα.


ver una canzone per te online

Σε συνέντευξή του στο Reuters πριν από λίγο καιρό, ο Τραμπ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βοηθά τη Βόρεια Κορέα να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις.


slim optimum official website

στυτική δυσλειτουργία βοτανα

Η Μόσχα έχει αρνηθεί ότι δεν τηρεί τις εν λόγω κυρώσεις, που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη.


Οι δύο πρόεδροι επικοινώνησαν τηλεφωνικά, μερικές μόλις ώρες μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post για συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα.



Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

τερζης σεμινα

"Δεν μπορούμε να αγνοούμε τέτοιες προσβολές και να τις ανεχόμαστε σιωπηρά" είπε στο γερμανικό πρακτορείο ο Γκιοκάι Σοφούογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας (TGB).


μποκα ριβερ

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει και η Τουρκική Ομοσπονδία Βερολίνου και Βραδεμβούργου σε βάρος του Αντρέ Πόγκενμπουργκ, ενός στελέχους της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στη Σαξονία-Άνχαλτ.


Σε μια πολιτική συγκέντρωση, την Τετάρτη, ο Πόγκενμπουργκ είπε αναφερόμενος στους Τούρκους ότι "αυτοί οι κυμινέμποροι έχουν γραμμένη μια γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων", μιλώντας για τη γενοκτονία των Αρμενίων (1915-16), την οποία αρνείται η Άγκυρα. "Και θέλουν να μας μάθουν εμάς κάτι για την ιστορία και την πατρίδα; Λένε βλακείες! Αυτοί οι καμηλιέρηδες θα έπρεπε να γυρίσουν εκεί απ' όπου ήρθαν, πέρα από τον Βόσπορο, στις καλύβες τους και την πολυγαμία", πρόσθεσε.


τερζης σεμινα

ζεππου γλυφαδα σινεμα

Οι δηλώσεις του Πόγκενμπουργκ έγιναν με αφορμή την κριτική που άσκησε η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, που αριθμεί σχεδόν 3 εκατομμύρια μέλη, κατά της δημιουργίας ενός υπουργείου "Εσωτερικών και Πατρίδας", όπως προβλέπεται στην προγραμματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες. Η προσθήκη της λέξης "Πατρίδα" στον τίτλο του υπουργείου θεωρείται ως κίνηση καλής θέλησης προς τους πιο συντηρητικούς Γερμανούς που ανησυχούν για την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου μεταναστών στη χώρα από το 2015 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στις εθνικές παραδόσεις.


Ένα από τα ηγετικά στελέχη της TGB, ο Ατίλα Καράμποκλου, είπε ότι αυτό το υπουργείο "δεν θα φέρει τη συνοχή (...) αλλά τον αποκλεισμό και τον διχασμό".


Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κατηγόρησε και αυτός τον Πόγκενμπουργκ για υποκίνηση μίσους. "Ελπίζω ότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα παρασυρθούν", τόνισε σήμερα σε μια ομιλία του.


Ο ακροδεξιός πολιτικός από την πλευρά του υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει άλλες εθνικότητες και προειδοποιώντας ότι η πολιτική ορθότητα μπορεί να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης.


οικογενεια λεξεων με τη λεξη κηπος

Η υπηρεσία κινήθηκε εναντίον του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας επειδή "ζήτησε να δωροδοκηθεί με ποσό όχι μικρότερο των 100.000 ευρώ", είπε ο Γιέκαμπς Στράουμε, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς (KNAB), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Σε μια άλλη υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στον τραπεζικό τομέα της χώρας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι "παγώνει" όλες τις πληρωμές από την τράπεζα ABLV, την τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Λετονίας, η οποία κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.


Ο Στράουμε διευκρίνισε ότι η υπόθεση της ABLV "δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο" με τη σύλληψη του Ρίμσεβικς.


οικογενεια λεξεων με τη λεξη κηπος

λεοπαρ σλιπ ον

Η ΕΚΤ έλαβε την απόφαση αυτή σε βάρος της λετονικής τράπεζας – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τα τέλη του 2014– επειδή την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ της επέβαλε κυρώσεις κατηγορώντας την για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και εμπλοκή της στα παράνομα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


scooter honda 2015

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η λετονική τράπεζα επέτρεπε στους πελάτες της να συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα ενώ στελέχη της δωροδοκούσαν Λετονούς αξιωματούχους για να καλύψουν τις δραστηριότητές της. Η ABLV ωστόσο υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες αυτές βασίζονται σε αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες.


αποτελεσματικα παυσιπονα για πονοδοντο

O Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, δεν θα πρέπει να καταβάλουν, πλέον, τη σχετική εισφορά, τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες».


Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί, σε ένα βαθμό, μια προεκλογική κίνηση της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου. Από την στιγμή, μάλιστα, που στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, είχε προτείνει την ολική κατάργηση της εισφοράς υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Προκαλώντας, όμως, αρνητικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης.


αποτελεσματικα παυσιπονα για πονοδοντο

επιτυχοντεσ εθνικησ τραπεζασ

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μείωση του δημόσιου χρέους της, για την γενικότερη, ενάρετη διαχείριση των δημοσιονομικών της και υπέρ της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.


Από την πλευρά της η διοίκηση της Rai στηρίζει την απόφαση και τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο συνάδει με την κοινωνική αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης.


η σταχτοπουτα στα γερμανικα

πάολα ηλικία

«Για τους ανέργους και τους συνταξιούχους δεν υπάρχει διαφορά εάν τους κοροϊδεύει ο κ. Κατρούγκαλος ή η τέως διευθύντρια του γραφείου του, που τώρα έγινε Υπουργός. Ο κ. Τσίπρας είναι αμετάκλητα αποκομμένος από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.


«Και όμως, αμετανόητος, επιμένει στις πολιτικές του, που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση και απόγνωση την κοινωνία. Κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιβιώσει πολιτικά. Δημιουργεί Υπουργεία για τους κολλητούς φίλους του. Χρήζει Υπουργούς ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει την ύπαρξη παράλληλου νομίσματος. Διατηρεί αμετανόητους κρατιστές, που δήθεν θα υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω των αποκρατικοποιήσεων», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.



σουπα τραχανα
ωδεια ζωγραφου
πάολα ηλικία

διακοπες χειμωνα

Ωστόσο οι Βορειοκορεάτες άλλαξαν γνώμη για αυτή τη συνάντηση και ακύρωσαν το ραντεβού την τελευταία στιγμή, ανέφερε την Τρίτη αξιωματούχος των ΗΠΑ.


διακοπες χειμωνα

«Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε μια συνάντηση με την ελπίδα ότι ο αντιπρόεδρος θα ήταν πιο ήπιος στο μήνυμά του, θα τους επέτρεπε να κάνουν προπαγάνδα στην παγκόσμια σκηνή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο προσωπάρχης του Πενς, ο Νικ Έιρς.


Όταν ο Πενς κατήγγειλε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα και ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον σχεδίαζε την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, «ακύρωσαν τη συνάντηση, ή ίσως δεν εννοούσαν ποτέ στην πραγματικότητα να την κάνουν», συμπλήρωσε ο Έιρς.


βιβλιο ποδοσφαιρου


μπαρεσ δημητριακων παχαινουν

θες γαλα πορτοκαλι

Σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή που σχολίαζε πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Dogan, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέλαβε να εξετάσει το θέμα, επικοινωνώντας με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναχώρηση του κ. Όζερσαϊ για την Ιταλία διαμέσου της Τουρκίας, είχε κρατηθεί μυστική μέχρι την πραγματοποίηση της συνάντησης, τόσο στην τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και στην Τουρκία. Η τουρκική πλευρά αφήνει να εννοηθεί, ότι η επίσκεψη του κ. Όζερσαϊ στη Ρώμη «προέκυψε ύστερα από αίτημα της ιταλικής πλευράς».


Όπως υποστηρίζεται, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας επικοινώνησε με το «υπουργείο» εξωτερικών της «ΤΔΒΚ» και έτσι ο κ. Όζερσαϊ έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ρώμη. Την επίσκεψη γνώριζαν μόνο ο Μουσταφά Ακιντζί και ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Έρχιουρμαν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


θες γαλα πορτοκαλι

βασικη συνταξη 2017

ινστιτούτου ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων

Σύμφωνα με τον Dogan, η συνάντηση έγινε χθες, Τρίτη, ημέρα που ανανεώθηκε η παράνομη τουρκική Navtex (σ. σ. δέσμευση θαλάσσιας έκτασης για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στο χώρο διεξαγωγής των κυπριακών γεωτρήσεων). Tο τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης, προβάλλει τον ισχυρισμό πως «δόθηκε εγγύηση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί βήμα προτού βρεθεί μια διπλωματική λύση στο νησί».


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΝΙ δεν επιθυμεί να μετατραπεί σε μέρος της κρίσης και επιθυμεί να τραβήξει τον δρόμο του συμβιβασμού. Επίσης, αναφέρεται ότι «η ιταλική πλευρά, πρότεινε στην ελληνοκυπριακή πλευρά τη διπλωματία για την διευθέτηση της κρίσης».


αντετοκούνμπο obama

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ζουπανιώτη, στόχος της επίσκεψης είναι η επίβλεψη της εφαρμογής της στρατηγικής αναθεώρησης της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποφασίστηκε από το γενικό γραμματέα και επικυρώθηκε από το πρόσφατο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Δύναμης.


Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύριος Λακρουά θα έχει και συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.


Παρότι η επίσκεψη δεν συνδέεται με την αποστολή των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα, θεωρείται βέβαιο ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταφέρει στον Αντόνιο Γκουτέρες, εκείνα που θα του πουν οι δύο ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.


πηχτόγαλο χανίων


χταποδι με κρεμμυδια στιφαδο
αντετοκούνμπο obama

οσια ηρω

Ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μικρή απόσταση από το κτίριο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Μαυροβούνιο.


Λίγο νωρίτερα είχε πετάξει μια χειροβομβίδα στον περίβολο του κτιρίου, γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας.


θερινος κινηματογραφος θεσσαλονικη απολλων

Μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου δεν διέκρινε υλικές ζημιές στην αμερικανική πρεσβεία.


οσια ηρω

πνευμονικο οιδημα καρδιακη ανεπαρκεια

«Περί τις 00:30 (σ. σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, ένας άγνωστος αυτοκτόνησε (πυροδοτώντας) εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας αυτός πέταξε (άλλον) έναν εκρηκτικό μηχανισμό (...) στο εσωτερικό του χώρου της πρεσβείας», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της χώρας.


«Ο μηχανισμός αυτός ήταν πιθανόν μια χειροβομβίδα. Η έρευνα της αστυνομίας και η διαδικασία της αναγνώρισης (του καμικάζι) βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό τη διεύθυνση της εισαγγελίας και της αστυνομίας του Μαυροβουνίου», κατά την ίδια πηγή.


Δεν έχει αποκλειστεί απολύτως κανένα ενδεχόμενο.


Το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2017, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους του πληθυσμού αυτής της κατά πλειονότητα σλαβικής μικρής χώρας των 660.000 κατοίκων. Η ανακοίνωση της επικείμενης εισδοχής του Μαυροβουνίου στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο είχε πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις το 2015.



εκπαιδευση ευζωνων βιντεο

Στο πλαίσιο αυτό, Ερντογάν και Μπαχτσελί συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή, ενώ και βουλευτές των δύο κομμάτων κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία που ανάβει το πράσινο φως ώστε στο εξής δύο παρατάξεις να μπορούν να καταθέσουν κοινή λίστα υποψηφίων στις εκλογές, με αμφότερα τα εμβλήματά τους να έχουν τη θέση τους στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet η σύμπραξη των μέχρι πρότινος πολιτικών εχθρών, Ερντογάν και Μπαχτσελί μαρτυρά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον πολιτικό χάρτη της Τουρκίας, από την απόπειρα πραξικοπήματος και μετά, ενώ γεννά και ερωτήματα αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, δεδομένων των θέσεων των εθνικιστών.


εκπαιδευση ευζωνων βιντεο

αλμα γερμανικα

Ταυτόχρονα, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν έπειτα από μια τέτοια σύμπραξη σε θέματα βασικά για την πολιτική ταυτότητα της χώρας, αλλά και την στάση της σε φλέγοντα ζητήματα όπως το κουρδικό ή η επαναφορά της θανατικής ποινής.



αγιας φωτεινης 76 νεα ιωνια

αγνη στυλιανακη

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στο υπουργείο και το οποίο όπως είπε συνίσταται σε τρεις άξονες: στην αύξηση των εσόδων, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.


αγνη στυλιανακη

Ο υπουργός ανέφερε στην κ. Παπανάτσιου πως θα αντιμετωπίσει συγκρούσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε εκείνος στην υπόθεση του Κεράνη.



"Το μόνο που μετάνιωσα ήταν πως τις συγκρούσεις αυτές δεν τις έκανε με μεγαλύτερη μελέτη και δύναμη", είπε.



"Επιστρέφω στην ομάδα του κ. Πιτσιλή ως απλώς υπάλληλος και τον παρακαλώ να μην εξαντλήσει επάνω μου όλη την αυστηρότητα του", προσέθεσε ο κ. Αλεξιάδης.


με ραγκατση κι οτι κατσει

ψυχολογοι νεα χαλκηδονα

Η κ. Παπανάτσιου είπε πως είναι πολύ βαρύ το έργο που αφήνει ο Τρυφωνας Αλεξιάδης και πως στην πρώτη διάταξη θα ειναι το λαθρεμπόριο η φοροδιαφυγή και πιο μεταρρυθμίσεις που πρεπει να ολοκληρωθούν στη φορολογία.



"Προτεραιότητα είναι να κάνουμε πράγματα πέραν του προγράμματος που θα βοηθήσουμε την καθημερινότητα", σημείωσε η υφυπουργός.



καιρός 14 ημερών καρδιτσα

Το δράμα εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 14.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδας) σε μια εμπορική συνοικία της πόλης, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.


«Ένας άνδρας ηλικίας 38 ετών πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον μιας γυναίκας ηλικίας 35 ετών προτού αυτοκτονήσει» διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι προς το παρόν γνωστοί όλοι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια».


καλυτερο υγρο natura

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγε στην περιοχή είδε περίπου 10 περιπολικά και πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στη συνοικία.


καιρός 14 ημερών καρδιτσα

Όπως έγραψε η γερμανόφωνη εφημερίδα Blick, τα δύο θύματα ήταν ιταλικής υπηκοότητας. Είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ τους σε ένα εστιατόριο, ο οποίος συνεχίστηκε στο πεζοδρόμιο, περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.


βραδυνα φορεματα κοντα με δαντελα

«Εκεί, ο άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα και κατόπιν έστρεψε το όπλο στον εαυτό του» αφηγήθηκε στην εφημερίδα.


ευτυχια καλογιαννης

Η επιχειρηματίας βρέθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει τέτοιες βλέψεις για την καριέρα της. «Κάνεις μια ομιλία και μετά ξαφνικά σου ζητούν να κατεβείς υποψήφια πρόεδρος», είπε σημειώνοντας:



Ανήκω στο είδος των ανθρώπων που προσπαθεί να ακούει τα μηνύματα. Σκέφτηκα, λοιπόν: πρέπει να κατέβω υποψήφια; Δεν το νομίζω.


ευτυχια καλογιαννης

και ξεκινω με τη λιτσα


«Λοιπόν, οριστικά δεν κατεβαίνω υποψήφια για πρόεδρος», τόνισε, με το κοινό της εκπομπής να εκφράζει την απογοήτευσή του.





mamas and papas the oracle

πανελληνια ορειβατικη συναντηση 2015

Καμπάνια... γοητείας


Ο «Στρατός Όμορφων Γυναικών» της Βόρειας Κορέας έχει ενθουσιάσει και μπερδέψει ταυτοχρόνως την κοινή γνώμη από τη στιγμή που κατέφθασε στην Πιονγκτσάνγκ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.


πανελληνια ορειβατικη συναντηση 2015

αποχυμωτης χειροκινητος

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι απόψεις διίστανται αφού η Νότια Κορέα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια ευκαιρία για «συμφιλίωση και ενότητα», ενώ η Ιαπωνία προτρέπει τον κόσμο να μην είναι αφελής και να μην υποκύψει στην «επίθεση γοητείας» του Βορρά.


Σύγκρουση... κουλτούρας


Οι cheerleaders αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι στους αγώνες χόκεϊ γυναικών όπου η Κορέα εκπροσωπήθηκε από κοινή ομάδα. Όμως, δεν «ταίριαξαν» ιδιαίτερα με τις μαζορέτες της Νότιας Κορέας. Από τη μία οι Βορειοκορεάτισσες μαζορέτες ήταν ντυμένες με κόκκινες αθλητικές φόρμες και τραγουδούσαν παλιά pop τραγούδια κι από την άλλη οι μαζορέτες της Νότιας Κορέας, με τις μίνι φούστες τους ξεσήκωσαν το κοινό με rap, rock και K-pop μουσικές.


επισκευες φουσκωτων θεσσαλονικη

Αρκετοί από τους θεατές εκνευρίστηκαν τη στιγμή που οι Βορειοκορεάτισσες φόρεσαν μάσκες αντρών. «Ήταν ναι μεν νέες και όμορφες αλλά αυτό ήταν κάτι περίεργο» αναφέρει ένας μαθητής που βρίσκονταν στο κοινό.


Capture
Πηγή: REUTERS/Brian Snyder


«Ενοποιήστε την πατρίδα»


Η ομάδα των κοριτσιών έκανε μία εμφάνιση - έκπληξη σε παιχνίδι χόκεϊ της ομάδας αντρών της Νότιας Κορέας, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα που οι μαζορέτες εμφανίστηκαν παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζονταν κάποιος Βορειοκορεάτης αθλητής.


Για άλλη μια φορά ήταν ντυμένες με κόκκινες φόρμες και ανέμιζαν σημαίες με το περίγραμμα μιας ενωμένης κορεατικής χερσονήσου. Ανά διαστήματα φώναζαν συνθήματα όπως «Ενοποιήστε την πατρίδα», «Κερδίστε, κερδίστε, αθλητές μας, κερδίστε».


διατηρηση χρωματος μαλλιων

«Δεν είναι δυνατή μια μεταβατική περίοδος αορίστου διάρκειας», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ, σημειώνοντας πως φαίνεται ότι η Βρετανία επιθυμεί να κρατήσει "ανοιχτή" τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Ο Μπαρνιέ κατέστησε σαφές ότι η μεταβατική περίοδος, μετά το «διαζύγιο» που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Μαρτίου του 2019, θα πρέπει να είναι περιορισμένης διάρκειας και να τελειώσει, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρόταση, στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Κατά την περίοδο αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται στη Βρετανία, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η μετάβαση για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, ωστόσο η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις διαφωνίες που παραμένουν, διότι, όπως εξήγησε, ο χρόνος περνάει και πρέπει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 να υπάρξει συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας, τη μεταβατική περίοδο και για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ.


αιρ μαχ ασπρα


διατηρηση χρωματος μαλλιων


πτυχιο λογοθεραπειας εξ αποστασεως

κινητικοτητα στο δημοσιο θεσεις

«Εάν δεν μπορούν αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας» δήλωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τη θέση που διατύπωσε και προ ημερών για κοινή επιτροπή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους.


Μάλιστα, ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι οι «μονομερείς προσπάθειες» των Ελληνοκυπρίων «δημιουργούν ένταση» και ανέφερε ότι θα πρέπει να αντληθούν διδάγματα από αυτές τις εξελίξεις.


«Η ένταση θα υπάρξει αν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων σε αυτόν τον πλούτο και αν αυτό δεν αξιοποιηθεί για τη συνεργασία, όχι μόνο των δύο κοινοτήτων αλλά και μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.


κινητικοτητα στο δημοσιο θεσεις

μπαταρια 18650 επαναφορτιζομενη

Τι είπε ο Μακρόν στον Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ


Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


γεννιουνται περισσοτερα αγορια η κοριτσια

Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.


Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως η Κύπρος κατηγόρησε την Παρασκευή την Τουρκία ότι απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον ενός ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου, σε μια αντιπαράθεση για τα δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

κραχ στις τραπεζες

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στους παράγοντες που εμποδίζουν την συνέχιση του πυρηνικού αφοπλισμού στην Ευρώπη, είπε ότι:


σκρουτζ κρεβατι στρωμα υποστρωμα


Τον πυρηνικό αφοπλισμό εμποδίζουν και τα αμερικανικά μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα που παραμένουν στην Ευρώπη και η αποσταθεροποιητική πρακτική που υιοθετείται από τις ‘κοινές πυρηνικές αποστολές’.



Επεξηγώντας την θέση της Μόσχας, επέκρινε την Ουάσιγκτον για την πολιτική της στο ζήτημα αυτό η οποία όπως είπε παραβιάζει κατάφωρα την Συμφωνία για τη Μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.


κραχ στις τραπεζες

«Στο πλαίσιο αυτών των αποστολών παραβιάζοντας την Συμφωνία για τη Μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, που δεν συνιστούν πυρηνικές δυνάμεις, συμμετέχουν στον σχεδιασμό που σχετίζεται με την χρήση των αμερικανικών μη στρατηγικών πυρηνικών πολεμοφοδίων και εκπαιδεύονται ώστε να αποκτήσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι


βαλλιστικόν άσμα


Kατ’ αυτόν τον τρόπο οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Ευρώπης στο πώς θα κάνουν χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσίας.



«Η Ρωσία δεν έχει αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα και δεν πραγματοποιεί σχετική εκπαίδευση για την χρήση τους. Έχουμε συγκεντρώσει τα υπάρχοντα όπλα σε κεντρικές βάσεις φύλαξης στο έδαφος μας» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι «σ' αυτές τις συνθήκες η ύπαρξη αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, που είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, δεν συνιστά απλά ένα κατάλοιπο του ψυχρού πολέμου, αλλά είναι εμφανώς μια επιθετική στάση».


Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι ευρωπαίοι πολίτες θα καταφέρουν να πουν ένα κατηγορηματικό ‘όχι’ στην εγκατάσταση στο έδαφος τους όπλων μαζικής καταστροφής, τα οποία μάλιστα ανήκουν σ' αυτό το μοναδικό κράτος, το οποίο τα είχε χρησιμοποιήσει εναντίον των κατοίκων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι».


Η Ρωσία ανησυχεί για την ουσιαστική αλλαγή στην στάση των ΗΠΑ στο πλαίσιο της νέας τους πυρηνικής στρατηγικής, υπογράμμισε ο Λαβρόφ. «Παρά τις εντυπωσιακές επιτυχίες που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης της ρωσο-αμερικανικής Συμφωνίας (ως προς τα μέτρα για την περαιτέρω εξάλειψη και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων), είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι είναι αρκετά τα ερωτήματα προς τους συναδέλφους μας στην Ουάσιγκτον» είπε ακόμη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.


αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη

Ένας Άραβας Ισραηλινός παρέσυρε με το αυτοκίνητό του έναν αξιωματικό της αστυνομίας και δύο στρατιώτες. Ο δράστης τραυματίστηκε από σφαίρες και συνελήφθη, προστίθεται σε ανακοίνωση των Αρχών. Δεν έχει διευκρινιστεί το ποιος και πότε τον πυροβόλησε.


ζωα αττικης

Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός παρέσυρε σκοπίμως τον αστυνομικό και δύο ένστολους στρατιώτες, τον πρώτο κοντά σε μια αγορά και τους άλλους κοντά σε μια στάση λεωφορείων.


Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δύο στρατιώτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά.


Ακολουθεί βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση. Προσοχή οι εικόνες είναι σκληρές.


αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη

απωλεια διπλωματος υμε



μπαταρια για makita 10.8v

«Ο κ. Παππάς είδε ότι δεν βολεύεται να κάνει αυτά που θέλει και πήρε πάνω του το νόμο. Εγώ δεν συμφωνώ με τέτοιες καταστρατηγήσεις του Συντάγματος. Το λέω ξεκάθαρα. Έκανα έκκληση, χωρίς να ταυτίζομαι, προς Θεού, με τη ΝΔ. Γιατί μέχρι τώρα το χατίρι της κυβέρνησης γίνεται και όλοι δυστυχούν. Μία φορά λοιπόν, για να διατηρήσουμε την κοινωνική γαλήνη, ας ψηφίσουμε τον κ. Κουτρομάνο, κι ας δώσουμε στο ΕΣΡ τα πάντα», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm.


οι πιο πλουσιοι στον κοσμο

υπολογισμος αποδοσης ηλιακου συλλεκτη


μπαταρια για makita 10.8v

αποστόλης μπαρμπαγιάννης κκε

Σύμφωνα με την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς και την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Passauer Neue Presse, η Ελλάδα αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία, για τους οποίους όμως βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου είναι κανονικά υπεύθυνη.


Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ενώ η Γερμανία αιτήθηκε πέρσι την επαναπροώθηση 2.312 ανθρώπων στην Ελλάδα, οι ελληνικές Αρχές δήλωσαν αρμόδιες μόλις για 81 περιπτώσεις και στο τέλος δεν δέχθηκαν απολύτως κανέναν.


εργασια πυργος

νταλαρας μιξ

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Γερμανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, βάσει του Δουβλίνου θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα συνολικά 2.735 πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα ζουν στη Γερμανία.


Στην απάντησή του, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επικρίνει το υψηλό ποσοστό απόρριψης των ελληνικών Αρχών που φτάνει το 95%, δεν απαντά όμως στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό - γιατί δηλαδή η Ελλάδα δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Γερμανία.


αποστόλης μπαρμπαγιάννης κκε

Η Ελλάδα πάντως δεν είναι η μόνη χώρα που δεν δέχεται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία, σημειώνει το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.


Από τον Μάιο του 2017, το Βερολίνο έχει αιτηθεί την επιστροφή 3.304 προσφύγων και μεταναστών στην Ουγγαρία, ωστόσο η Βουδαπέστη δεν έχει δεχθεί επίσης ούτε έναν.


Την ίδια ώρα όμως η Γερμανία δέχθηκε πέρσι από την Ελλάδα 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της λεγόμενης επανένωσης προσφυγικών οικογενειών. Πρόκειται ως επί το πλείστον για Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς.


Συνολικά η Ελλάδα αιτήθηκε την προώθηση 5.800 προσφύγων στη Γερμανία. Οι γερμανικές Αρχές ενέκριναν το 90% των περιπτώσεων.


Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ανθρώπων που επαναπροωθούνται στις πρώτες χώρες υποδοχής βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου.


Το 2017 το Βερολίνο επαναπροώθησε 7.102 ανθρώπους και την ίδια ώρα δέχθηκε 8.754 νέους πρόσφυγες και μετανάστες.


Με πληροφορίες από την Deutsche Welle


δεν θελει σχεση μαζι μου

Πιο αναλυτικά, η κεντροδεξιά συμμαχία, βάσει των προβολών (επί του 7% των ψήφων) λαμβάνει 36%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων 31,8% και η κεντροαριστερά 24,7%, ενώ το αριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι δεν ξεπερνά το 3,5%.


Στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, οι προβολές δίνουν στην Λέγκα το 15,9%, και στην Φόρτσα Ιτάλια το 14,2%.


χρηστος θηβαιος το ημερολογιο

To αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι αν αυτά τα ποσοστά επιβεβαιωθούν, το κόμμα του πρώην "Καβαλιέρε" δεν θα είναι, πλέον, η μεγαλύτερη δύναμη της συντηρητικής παράταξης.


δεν θελει σχεση μαζι μου

σαρτρ μυγες

αλλεργια στα πευκα

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους επειδή η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να κάνει χρήση ή έστω να απειλήσει με τη χρήση βίας για να προασπιστεί τα οικονομικά συμφέροντά της στα Κατεχόμενα.


google map ραφηνα

Παράλληλα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ, το οποίο «οδήγησε σε έναν πυρετό της για ανακάλυψη παρόμοιων κοιτασμάτων “μαύρου χρυσού” σε γειτονικές περιοχές».


Ακολούθησε η ένταση για τη γεώτρηση στη «Σουπιά» ενώ, όπως υπογραμμίζει το Sputnik, στις 21 Φεβρουαρίου στην περιοχή στάλθηκε το αεροπλανοφόρο USS Iwo Jima, με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, προς ενίσχυση του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ.


ηχητικο κανονι γκιολβα

1110


αλλεργια στα πευκα

To Iwo Jima και τα συνοδευτικά του πλοία προστίθενται στα πέντε μόνιμα πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο και, πάντα σύμφωνα με το Sputnik, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα έφτασαν στη Μεσόγειο και τα ερευνητικά της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.


Το δημοσίευμα υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι ερευνητικές δραστηριότητες που σχεδιάζει η ExxonMobil στην περιοχή δεν εμπίπτουν στο τμήμα που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκει στα κατεχόμενα.



χακιμ απο την αφρικη lyrics

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, στη βόρεια Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας εφόδου που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τον συναγερμό που σήμανε χθες η αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα παραμείνει σήμερα κλειστή.


χακιμ απο την αφρικη lyrics

τριαθλο λιμνη τριχωνιδα

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι τέσσερις ύποπτοι φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον ISIS. Ηλεκτρονικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν.


Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης αυτοκτονίας το 2013, ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει κλειστή σήμερα για το κοινό λόγω μιας «απειλής ασφαλείας».


μάκης παντζόπουλος μητερα

Μετά τον συναγερμό, οι τουρκικές Αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Άγκυρα και πραγματοποίησαν εφόδους εναντίον υπόπτων μελών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους".


Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην πρωτεύουσα, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους 8 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συλληφθέντες είναι «ξένης υπηκοότητας», στρατολογούσαν μαχητές για λογαριασμό του ISIS και διατηρούσαν επαφές με «εμπόλεμες ζώνες».


θρομβωση αρτηριας καρδιας

Ο μεγιστάνας και μεγάλος νικητής «συστηματικά καλλιεργούσε τον φόβο και τον διχασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», σύμφωνα με τον κ. Παύλο Χρηστίδη.


download παιχνιδια για κινητο

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή οι πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποτελέσουν εμπόδιο για τις εξελίξεις και τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας.


προγραμμα ζαππιτ


«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και η χώρα μας είναι σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και επομένως η λογική της εθνικής συνεννόησης είναι απαραίτητη», ολοκλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.




θρομβωση αρτηριας καρδιας

χρυση μεταλλικη ζωνη

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Sky News, όταν κάτοικοι του χωριού Hatupangan βρήκαν και ακολούθησαν την τίγρη στη ζούγκλα. Όταν τους αντιλήφθηκε, επιτέθηκε στην ομάδα των χωρικών και τραυμάτισε δύο από αυτούς σοβαρά.


Ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους του χωριού να μην βλάψουν το άγριο ζώο το οποίο είχε εντοπιστεί στην περιοχή πριν από αρκετές εβδομάδες, ωστόσο, ως φαίνεται, τους αγνόησαν.


"Δυστυχώς, δεν άκουγαν, επέμειναν να σκοτώσουν την τίγρη", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικών Πόρων, στη Jakarta Post προσθέτοντας ότι ένας από τους άνδρες της υπηρεσίας προσπάθησε να προστατεύει το ζώο, όμως δεν τα κατάφερε.


εφημερίδα εθνος τηλέφωνο

έλληνες δικηγόροι στην αγγλία

Αργότερα, αφού εντόπισαν την τίγρη να κοιμάται κοντά στο σπίτι ενός κατοίκου του χωριού, την πλησίασαν και άρχισαν να την χτυπούν με δόρατα στην κοιλιά. Στη συνέχεια, την τοποθέτησαν σε ένα ξύλινο στήριγμα οροφής ενός κτιρίου, κάνοντας το σώμα της δημόσιο θέαμα.


χρυση μεταλλικη ζωνη


Villagers Thought They Killed a Supernatural Shape-Shifter. It Was an Endangered #Sumatran #Tiger | Lindsey Bever for @WashingtonPost https://t.co/9Cj6U8nQZv #endangered #endangeredspecies #bigcats #tigers pic.twitter.com/cv2Xg5WvX4

— WCS Newsroom (@WCSNewsroom) 7 Μαρτίου 2018

κοσμοπολις κομοτηνη ωραριο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan οι περισσότεροι από τους καταδικασθέντες συνεργάζονταν με μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος. Όλοι τους όμως αρνούνταν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή.


jordan ovo 12 white

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο τραγουδιστής και δημοσιογράφος Ατίλα Τας που καταδικάστηκε σε φυλάκιση άνω των τριών ετών και ο δημοσιογράφος Μουράτ Ακσόι που καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Και οι δύο θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Αντιμετώπιζαν την κατηγορία ότι "βοήθησαν μια τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να είναι μέλη της".


κοσμοπολις κομοτηνη ωραριο

Ο Τας και ο Ακσόι είχαν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους τον περασμένο Οκτώβριο, αφού παρέμειναν επί 400 ημέρες στη φυλακή.


φαρμακειο ριμινι χαιδαρι

"Είναι μια απόφαση της δικαιοσύνης, την σεβόμαστε" είπε ο Τας όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία του, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Cumhuriyet. "Αν είναι έγκλημα να είσαι στην αντιπολίτευση σε μια χώρα, τότε είμαι ένοχος", πρόσθεσε.


"Η δικαστική διαδικασία δεν τελείωσε. Πιστεύω ότι στο τέλος θα αθωωθώ. Το μόνο που έκανα ήταν να γράφω και να σχολιάζω" ήταν εξάλλου το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Ακσόι.


Οι 13 από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και η πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Zaman, Χανίμ Μπούσρα Εντάλ, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση" και οι υπόλοιποι 10 σε κάθειρξη επτάμισι ετών για την ίδια κατηγορία.


Ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε.


ψητες πιπεριες στο λαδι

Οι καθηγητές, οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο επιχείρησης που διεξήχθη σε 20 επαρχίες, είχαν όλοι εργαστεί σε σχολεία που στο παρελθόν είχαν κλείσει ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε η ίδια πηγή.


μαρουλι φυτοπροστασια

Σε μια άλλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο, την πόλη αυτή της κεντρικής Τουρκίας, και επεκτάθηκε σε περισσότερες από 30 άλλες επαρχίες, οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 84 ανθρώπων που κατηγορούνται ως γκιουλενιστές.


ψητες πιπεριες στο λαδι

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη άλλων 57 ανθρώπων επειδή χρησιμοποίησαν το ByLock, το σύστημα ασφαλούς επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων, το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιείται ευρέως από το δίκτυο του Γκιουλέν, μετέδωσε το Anadolu.


επιλεκτική δειγματοληψία

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ο Γκιουλέν και το δίκτυό του βρίσκονται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016 κατά την οποία σκοτώθηκαν 250 άνθρωποι. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.


Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και τουλάχιστον 150.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον στρατό, τα σχολεία και δημόσιους οργανισμούς στις επιχειρήσεις καταστολής που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.


Οι επικριτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα ως πρόφαση για να καταστείλει τους διαφωνούντες. Η Τουρκία, από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει είναι απαραίτητα δεδομένων των απειλών για την ασφάλεια που αντιμετωπίζει η χώρα.


κηρυκες κλιση

Η Wufangzhai, μία εταιρία με ιστορία 97 ετών, είναι διάσημη για τα Zongzi που παράγει, τα ντάμπλινγκ ρυζιού που είναι τυλιγμένα σε φύλλα μπαμπού.


Η εταιρία συνεργάστηκε με την Koubei, μια εταιρία τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης που διαχειρίζεται ο κολοσσός του Διαδικτύου Alibaba, για να ανοίξει το πρώτο αυτοματοποιημένο εστιατόριο, όπου οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν και να πάρουν μόνοι τους τα πιάτα που επιθυμούν.


Χωρίς να περιμένουν σε ουρά, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το γεύμα τους μέσω ειδικών συσκευών self-service ή απλά σκανάροντας με το κινητό τους έναν κωδικό από το τραπέζι τους. Στη συνέχεια μπορούν να πάρουν το γεύμα τους από ειδικές προθήκες στο εστιατόριο, το οποίο είναι ανοικτό όλο το 24ωρο.




βανκούβερ προσεχή συμβάντα
εγχωριο εισοδημα
κηρυκες κλιση

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

επιπλωμενα σπιτια

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ζήτησε να δοθούν τα πλάνα που δείχνουν τη δολοφονία του Angilau από μία αστυφύλακα, η οποία στον φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ως «Jane Doe», το όνομα γενικής καταγραφής ανωνύμων δηλαδή.


το φεγγαρι και η γη

Ο 25χρονος, ο οποίος ήταν μέλος συμμορίας, εμφανίζεται να αρπάζει ένα στυλό και να επιτίθεται σε έναν μάρτυρα, επίσης μέλος συμμορίας, που καταθέτει. Ο μάρτυρας καταφέρνει να ξεφύγει και ο Angilau πέφτει νεκρός έχοντας δεχθεί τέσσερις πυροβολισμούς.


επιπλωμενα σπιτια

Η οικογένεια του θύματος δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις της αστυνομικού πως πυροβόλησε ενώ βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και ο περιφερειακός δικαστής John Dowdell, πιστεύει πως υπάρχει πράγματι κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση.


μου γυρισε η οθονη του υπολογιστη

«Το βίντεο αποδεικνύει πως διαψεύδονται οι αιτιάσεις της υπεράσπισης της φρουρού, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα πριν πυροβολήσει», φέρεται να είπε ο δικαστής, σύμφωνα με βρετανικό μέσο ενημέρωσης, που επικαλείται δημοσίευμα του Deseret News.


Ο Angilau, ο οποίος είχε καθίσει στο εδώλιο – μαζί με ακόμη 16 μέλη της συμμορίας – κατηγορούμενος για ένοπλες ληστείες, εκβιασμούς, επίθεση και τραυματισμό δύο ομοσπονδιακών αστυνομικών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ύστερα από μέρες νοσηλείας.


αναδρομικός

Τα δύο παιδιά της 47χρονης Αγγλίδας Amanda και του 51χρονου Τζαμαϊκανού Michael είναι το ιδανικότερο παράδειγμα για το συγκεκριμένο τεύχος, αφού ενώ είναι δίδυμες, έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος, αποτελώντας κάτι που συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο.


αναδρομικός

Την ημέρα που γεννήθηκαν, στις 3 Ιουλίου το 2006, ήταν ολόιδιες. Με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα της Millie ξεκίνησε να παίρνει έναν πιο σκούρο τόνο, ενώ τα μαλλιά της Marcia ξεκίνησαν να αποκτούν μπούκλες, σαν και της μητέρας της. Η Millie άρχισε να μοιάζει περισσότερο στον πατέρα της.


κωνσταντινα νικολοπουλου pepper

nintchdbpict000349983397
Πηγή: The Sun


ερωτησεις για διπλωμα οδηγησης μοτοσυκλετας

Η 47χρονη μητέρα είχε δηλώσει στη “Sun” πως όταν είπε στην πρώτη δασκάλα των κοριτσιών ότι είναι δίδυμα, είχε μείνει άναυδη:


«Παρατήρησα ότι αυτό συνέβαινε με όλους όσους μάθαιναν για τις κόρες μου. Όταν έβλεπα αγνώστους να σταματούν στον δρόμο και να μας κοιτάζουν σχολιάζοντας πως “το ένα είναι λευκό και το άλλο μαύρο”, εκνευριζόμουν. Τους εξηγούσα πως όλα οφείλονται στα γονίδια. Ύστερα όμως απλά επικεντρώθηκα στο πόσο όμορφες είναι και πόσο τυχερή είμαι που τις έχω».


article 1311533 0B29B59F000005DC 790 634x566
Πηγή: Daily Mail


Τα δύο κορίτσια κάνουν τα πάντα μαζί. Ο χαρακτήρας τους όμως δεν είναι ίδιος. «Όταν ήταν μικρότερες, η Millie ήταν πάντα ντροπαλή. Όχι πια. Τώρα έχει γίνει… επιβλητική, οργανωτική και θέλει να είναι τα πάντα υπό τον έλεγχό της. Συχνά λέει στην αδερφή της τι να κάνει. Η Marcia είναι περισσότερο αγοροκόριτσο, ενώ η Millie κάνει τα κοριτσίστικα πράγματα και έχει για αγαπημένο χρώμα το ροζ».


Στις σχολικές δραστηριότητες, η Marcia διακρίνεται στις γυμναστικές επιδείξεις και η Millie στο θέατρο. «Και οι δύο είναι εξωστρεφείς και θετικές, κάτι που είναι θαυμαστό. Όπου κι αν βρίσκονται, κάνουν τους ανθρώπους που είναι στον ίδιο χώρο να γελούν».


Ο ρατσισμός


national geographic cover april 2018 race. adapt.590.1
Πηγή: National Geographic


Και τα δύο κορίτσια έχουν καταλάβει την έννοια του ρατσισμού, αφού τον έχουν βιώσει. Η Millie λέει πως «ρατσισμός είναι όταν κάποιος σε κρίνει για το χρώμα του δέρματός σου και όχι για τον χαρακτήρα σου». Η Marcia προσθέτει πως «είναι κάτι αρνητικό, γιατί πληγώνει τα συναισθήματα ανθρώπων».


Ο πατέρας τους, Michael, ομολογεί πως είχε πέσει θύμα εχθρικής διάθεσης λόγω του χρώματός του όταν ήταν παιδί «αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά».


twins michael biggs daughters. adapt.590.1
Πηγή: National Geographic


θα ρθεί καιρός

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ τα μέτρα έχουν σχέση με τον κυβερνοχώρο. Ανάμεσα στις οντότητες που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι η Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ρωσίας και η Υπηρεσία Ερευνών Διαδικτύου.


Την ίδια ώρα, περιλαμβάνονται και τα ονόματα 14 ανθρώπων που σχετίζονται με αυτές τις υπηρεσίες.


αλλαγη χρησης απο κατοικια σε φυσικοθεραπευτηριο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η χώρα του προετοιμάζει "αντίμετρα" στις νέες αμερικανικές κυρώσεις.


θα ρθεί καιρός

"Αντιδρούμε με ηρεμία. Αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα αντίμετρα" είπε ο Ριαμπκόφ στο ρωσικό πρακτορείο Interfax, διαβεβαιώνοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις "συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία" για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.


πως μετραμε τους αιωνες

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η κυβερνοεπίθεση της 15ης Φεβρουαρίου υπήρξε «η πλέον καταστροφική… στην ιστορία». Η επίθεση αυτή επισημαίνεται «οδήγησε σε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την Ευρώπη , την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες» ενώ οδήγηση σε «ουσιαστικές παραβιάσεις της διεθνούς ναυσιπλοΐας, του εμπορίου και στην Παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων». «Εκτός των άλλων πολλά νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν να διαχειρισθούν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία για περισσότερο από μία εβδομάδα».


Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στον νέο κατάλογο των κυρώσεων βρίσκεται και ο ρώσος επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Ο ίδιος είπε πάντως ότι δεν τον ανησυχεί το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο αυτόν, γιατί δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στις ΗΠΑ.


"Μου έχουν επιβληθεί κυρώσεις ίσως τρεις ή τέσσερις φορές. Κουράστηκα να μετράω, δεν θυμάμαι. Δεν κάνω δουλειές στις ΗΠΑ ή με Αμερικανούς. Δεν ανησυχώ. Μόνο που τώρα θα σταματήσω να πηγαίνω στα McDonald's", είπε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.


Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης και στις εταιρείες του Πριγκόζιν που ανήκουν στον όμιλο του «Concorde» και κατά της ρωσικής εταιρείας Internet Research Agency που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη και θεωρείται "φάμπρικα των τρολ".


Επίσης περιορισμοί επιβλήθηκαν και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB και στην Υπηρεσία Κατασκοπείας (GRU) όπως και έξι συνεργάτες των εν λόγω υπηρεσιών, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό NotPetya. Οι λογαριασμοί που έχουν στις ΗΠΑ τα πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών παγώνουν, ενώ όσοι είναι αμερικανοί πολίτες ή διαμένουν μόνιμα στην χώρα, δεν θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματικές συναλλαγές με οποιονδήποτε.


«Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών – επισημαίνει στην ανακοίνωση του - σχεδιάζει να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στο πλαίσιο του CAATSA με βάση τις πληροφορίες των μυστικών μας υπηρεσιών ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ολιγάρχες για τις αποσταθεροποιητικές τους δραστηριότητες, και κατ αυτόν τον τρόπο να μη έχουν πρόσβαση στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα».


Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν βάσει του αμερικανικού νόμου «Περί καταπολέμησης των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων» (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act - CAATSA) που ψηφίστηκε πέρυσι.


προαγωγεσ λσ

Ένας τέτοιος νόμος ισχύει στην περιοχή Αούμπε, όπου οι φούρνοι είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα με στόχο την ξεκούραση.


στιχοι δηλωνω μονος

Όταν όμως ο Cedric Vaivre αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να μένει ανοιχτός κάθε μέρα, καθώς πρόκειται για μία περίοδο αιχμής, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ!


Το συμβάν αυτό ξεσήκωσε τους κατοίκους της πόλης Lusigny-sur-Barse οι οποίοι υποστηρίζουν τον Vaivre και προσπαθούν να ακυρώσουν το πρόστιμο καθώς και να αλλάξουν τον νόμο μέσα από μία online αίτηση όπου έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2.000 υπογραφές. Ο αριθμός είναι αρκετά εντυπωσιακός και ελπιδοφόρος εάν σκεφτεί κανείς πως το 2014 ο πληθυσμός του έφτανε μόλις τις 2.000.


Ο Cedric Vaivre δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμός πως δεν συμφωνεί με το πρόστιμο και ότι απλά αγαπά τη δουλειά του. «Πρέπει να σταματήσουμε να τιμωρούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν».


προαγωγεσ λσ

ενισχυτης σηματοσ wifi σε λαπτοπ

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών της περιοχής, υπερασπίστηκε τον νόμο:


«Καταλαβαίνουμε πως ο κ. Vaivre επιθυμεί να δουλεύει περισσότερο κατά τις τουριστικές περιόδους αλλά ο νόμος ισχύει για όλους τους φούρνους».


CNNi / A French baker is slapped with a fine -- for working too darn much


πιλατες χανεις κιλα

Στην ίδια ταινία, ο μεγάλος επιστήμονας και η σύζυγός του Τζέιν εμφανίζονται να παρακολουθούν τα τρία παιδιά τους να παίζουν στη λιακάδα. Ο γάμος τους, που διήρκησε 26 χρόνια, έχει πλέον τελειώσει αλλά και οι δύο αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τα τρία τους παιδιά και σεβασμό ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.


πιλατες χανεις κιλα

Η αντισυμβατική ιστορία αγάπης τους καθήλωσε τους απανταχού θεατές. Γιατί; «Επειδή έδειξε ότι ένας γάμος μπορεί να τελειώσει και να συνεχίσει να θεωρείται επιτυχία» είπε η Τζέιν Χόκινγκ, μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph το 2015.


ποτε φυτευεται η κερασια

δημος ροδου θεσεις εργασιας



ιατρικων εργαστηριων λαρισα μορια 2017

Ο Άρο γεννήθηκε το 1913 και είναι κυρίως γνωστός για την ανακάλυψη της κατηγορίας νεφελωμάτων που πλέον αποκαλούνται αντικείμενα Χέρμπιγκ-Άρο.


ιατρικων εργαστηριων λαρισα μορια 2017

Σπούδασε φιλοσοφία πριν βρει το πραγματικό του πάθος για την αστρονομία. Ανάμεσα στις σημαντικές ανακαλύψεις του είναι τα φωτεινά μπλε και κόκκινα άστρα στην περιοχή του αστερισμού του Ωρίωνα.


ητανε αερας ορφεας περιδης στιχοι

Ο Άρο ήταν ο πρώτος Μεξικανός που έγινε μέλος της Βασιλικής Κοινότητας Αστρονομίας, το 1959.


δήμος ασπροπύργου

Η έντονη δραστηριότητά του ως προς την ανίχνευση αστέρων εκλάμψεων συνεχίσθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.


αδιαβροχοποιηση κουκουλας αυτοκινητου

Ο Σαρκοζί διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων» και έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, ανέφερε η πηγή.


Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του και ισχυρίζεται ότι οι κατήγοροί του από τη Λιβύη αναζητούν εκδίκηση για την απόφασή του να αναπτύξει γαλλικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατά την οποία ανατράπηκε ο Καντάφι το 2011.


σχολες ζωγραφικης πειραιας

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από δύο ημέρες ανακρίσεων.


αδιαβροχοποιηση κουκουλας αυτοκινητου

μαγαζια στο νεο ψυχικο



Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

υγεια γωγω αλεξανδρινου

Την ώρα αυτή, τα ιταλικά κόμματα ξεκινούν νέο κύκλο επαφών, σε μια προσπάθεια απεμπλοκής της κατάστασης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων του κοινοβουλίου θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής. Έως τώρα, η άτυπη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, προέβλεπε την εκλογή στελέχους των Πέντε Αστέρων στην βουλή, και της κεντροδεξιάς στην γερουσία. Αρχικά, για την γερουσία είχε γίνει λόγος για υποψήφιο της Λέγκα, αλλά η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι ζήτησε με έμφαση να επιλεγεί δικός της, προβεβλημένος εκπρόσωπος.


φουσκωτο ρομποτ

Τόσο τα Πέντε Αστέρια, όμως, όσο και η κεντροαριστερά, δήλωσαν ότι δεν εννοούν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ρομάνι, αλλά πρόσθεσαν ότι είναι διατεθειμένοι να λάβουν υπόψη τους άλλες εναλλακτικές, αν προταθούν από την κεντροδεξιά. Όπως σημειώνουν οι σχολιαστές, πάντως, από την τέταρτη ψηφοφορία και πέρα, η συντηρητική παράταξη διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία για την εκλογή του προέδρου της γερουσίας.


ορλαντο ταινια

Σε ότι αφορά, δε, την βουλή, τα Πέντε Αστέρια, μέχρι τώρα προωθούν την υποψηφιότητα του στελέχους τους Ρομπέρτο Φίκο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του προέδρου του σώματος. Θα πρέπει να πετύχει, δηλαδή, συμφωνία ή με την κεντροδεξιά, ή με το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα.


υγεια γωγω αλεξανδρινου

Μετά την ανάδειξη των προέδρων του κοινοβουλίου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τα κόμματα του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, για να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση.


αυτισμος αγορια κοριτσια

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ακολούθησε άλλη μια έκρηξη στην Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η οργάνωση και κατά την οποία περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά σε ένα σιιτικό τέμενος καθώς η πόλη γιόρταζε το Νεβρόζ, το ιρανικό Νέο Έτος.


αυτισμος αγορια κοριτσια

εικονες φθινοπωρου για φοντο με λογια

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας Αμινουλάχ Αμίν δήλωσε πως δύο βομβιστές επιχείρησαν να εισέλθουν στο τέμενος, αλλά εμποδίστηκαν από φρουρούς ασφαλείας που άνοιξαν πυρ εναντίον τους.


«Οι σιίτες αδελφοί μας προσεύχονταν στο τέμενος όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισήλθαν στο κτηριακό συγκρότημα. Ευτυχώς, οι βομβιστές αναγνωρίστηκαν από την αφγανική αστυνομία και κατοίκους», είπε.


Ο Αμίν είπε πως ένας από τους βομβιστές πυροβολήθηκε από φρουρούς ασφαλείας ενώ ο δεύτερος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.


παιδικά χαλιά σκρουτζ

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δήλωσαν πως επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ άλλοι οκτώ έχουν τραυματιστεί, ωστόσο ο τελικός απολογισμός μπορεί να αλλάξει.


2018 03 25T112659Z 1262303318 RC1741B2D240 RTRMADP 3 AFGHANISTAN BLAST


Πηγή: REUTERS/Mohammad Shoib


Στη Χεράτ, μία από τις πιο πλούσιες πόλεις στο Αφγανιστάν, σημειώνονται κατά καιρούς επεισόδια βίας ωστόσο η πόλη δεν έχει δεχθεί ανάλογο αριθμό επιθέσεων με την πρωτεύουσα Καμπούλ.


Ενώ η σεκταριστική βία στο κυρίως σουνιτικό Αφγανιστάν ήταν σπάνια προηγουμένως, μια σειρά επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, για πολλές από τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη, είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων σιιτών, πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της μειονότητας Χαζάρα.


Το τοπικό παρακλάδι του ΙΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν πριν από τρία χρόνια. Όπως και στο κύριο προπύργιό του στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, μαχητές που δηλώνουν πίστη στην οργάνωση δραστηριοποιούνται στο βόρειο Αφγανιστάν.


service ψυγειων θεσσαλονικη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το υπουργείο Εσωτερικών επέφερε ένα αποτελεσματικό πλήγμα στην ένοπλη πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το κίνημα Χάσαμ, τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου». Οι αστυνομικοί «εντόπισαν ένα τρομοκρατικό κρησφύγετο (...) και αντάλλαξαν πυρά με τους άνδρες που βρίσκονταν εκεί, σκοτώνοντας έξι από αυτούς».


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηρίζει ότι απορρίπτει τη βία.


μεταχειρισμενα ελαστικα αυτοκινητων πειραιας

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τρεις από τους έξι νεκρούς. Το υπουργείο τόνισε ότι η οργάνωση αυτή ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί. Δεν είναι σαφές ωστόσο αν τα έξι μέλη της που σκοτώθηκαν σήμερα μετείχαν ενεργά σε εκείνη την επίθεση.


service ψυγειων θεσσαλονικη


κλεινει μονη της η τηλεοραση

ξενωνας ροδον λουτρακι

"Προς το παρόν" μόνο την Δευτέρα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πορτογαλική εταιρεία TAP Air Portugal, απαντώντας στις διαμαρτυρίες ενός επιβάτη για τη μεγάλη καθυστέρηση.


ονειροκριτης τζακι ξυλα

Οι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Στουτγκάρδης αναμένοντας να επαναπρογραμματιστεί η πτήση τους, επειδή δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο πλήρωμα για να τους μεταφέρει στη Λισαβόνα.


Η πτήση TP523 ακυρώθηκε λίγη ώρα πριν από την απογείωση, όταν ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης παραπατούσε και μύριζε αλκοόλ. Ο εργαζόμενος ενημέρωσε τις αρχές του αεροδρομίου που καθόρισαν ότι ο 40χρονος πιλότος δεν ήταν σε θέση να αναλάβει τη διακυβέρνηση του αεροσκάφους.


ξενωνας ροδον λουτρακι

πας μη ελλην εστι βαρβαρος

Προφυλακίστηκε και ορίστηκε εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. Του ζητήθηκε επίσης να παραδώσει την άδεια του.


Οι τοπικές αστυνομικές αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.


ινδικα χοιριδια παιχνιδια

Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε είναι:


γκελης ελευθεριος

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος


Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης


Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.


ινδικα χοιριδια παιχνιδια

αντιγραφο ποινικου μητρωου για χρηση στο εξωτερικο

Για τον κ. Κουφόπουλο, που απεσύρθη της τελικής πρότασης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε ότι είναι ένας πολύ έγκριτος δημοσιογράφος , αλλά η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε εγκαίρως και "υπήρξε μια προτίμηση για μια άλλη επιλογή". Είπε επίσης και για άλλους προτεινόμενους σε προηγούμενες διασκέψεις, ότι οι αλλαγές έγιναν με τη βούληση να μην υπάρχουν αστερίσκοι.


Είκοσι βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην πρόταση του Νίκου Βούτση και τέσσερις δήλωσαν «παρών» (Γιώργος Λαμπρούλης, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παππάς, Μάριος Γεωργιάδης).


Πως ήρθε η πολυπόθητη συναίνεση


«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε ο κ. Βούτσης παρουσιάζοντας τη συμβιβαστική του πρόταση κατά την έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων. Σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Δένδιας είπε ότι «ανοίγει ο δρόμος συνεννόησης».


Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά σύμφωνα με την οποία «το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» και «ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».



παιδική χαρά μακρυγιάννη

Αλλά και η εταιρεία Aerospace Corporation, που πραγματοποιεί αναλύσεις για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία πτώσης την Πρωταπριλιά συν/πλην μια-δύο μέρες.


ροδακινο κατερινα

Ακριβής πρόβλεψη είναι αδύνατο να γίνει για το πότε και πού ακριβώς θα πέσει ο μήκους 10,4 μέτρων και βάρους 8,5 τόνων σταθμός, ο οποίος σήμερα κάνει 16 περιφορές γύρω από τη Γη κάθε μέρα. Ο σταθμός, που βρίσκεται τώρα σε ύψος περίπου 200 χιλιομέτρων από τη Γη και κινείται με ταχύτητα 27.000 χιλιομέτρων την ώρα, χάνει σταδιακά ύψος, με ρυθμό περίπου δύο χιλιομέτρων καθημερινά.


παιδική χαρά μακρυγιάννη

Η ζώνη της πτώσης εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα, σύμφωνα με το Γραφείο Διαστημικών Θραυσμάτων (Space Debris Office) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Μόνο λίγες ώρες πριν την πτώση θα υπάρξει πιο σαφής εικόνα.


βρέχει κεφτέδες 2 (2013)

Η επανείσοδος του σταθμού στην ατμόσφαιρα θα λάβει χώρα οπουδήποτε σε γεωγραφικό πλάτος ανάμεσα στις 43 μοίρες βόρεια και 43 μοίρες νότια, μια περιοχή που περιλαμβάνει και τη χώρα μας, όπως προαναφέρθηκε. Ένα μέρος του σταθμού θα καεί, καθώς θα διασχίζει τη γήινη ατμόσφαιρα, αν και μερικά κομμάτια του (από το 10% έως το 40%) αναμένεται να πέσουν στην επιφάνεια της Γης σε αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους.


Tiangong-1: Το κινεζικό διαστημικό εργαστήριο που αναμένεται να πέσει στη Γη «σε λίγες μέρες»


Όμως η πιθανότητα κάποιο κομμάτι να πέσει στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου δεν είναι ούτε μία στο τρισεκατομμύριο. Σύμφωνα με την ESA, είναι δέκα εκατομμύρια φορές μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό μέσα σε ένα έτος ή μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί από κεραυνό δύο φορές μέσα στο ίδιο έτος. Άλλωστε, το 70% της Γης καλύπτεται από νερό και το υπόλοιπο είναι σε μεγάλο βαθμό αραιοκατοικημένο


χοιρινη τηγανια κρασι μουσταρδα

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων», είπε ο Ερντογάν από την Τραπεζούντα σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διεμήνυσε πως η χώρα του δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, σημειώνοντας πως διαθέτει στοιχεία που αντικρούουν τα όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία σε σχέση με την επιχείρηση στην Αφρίν, τα οποία μάλιστα είπε πως θα προσκομίσει στη Σύνοδο.


χοιρινη τηγανια κρασι μουσταρδα

καιροσ αθηνα πασχα 2015

Μία μέρα νωρίτερα μάλιστα, από τη Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» που «για να οικοδομήσουμε, αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές ή θα πάρουμε ζωές», αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά την Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν και τόνισε:



Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε.


lynx και γλωσσα


ανοιγμα εταιρικου λογαριασμου εξωτερικο

Ο 27χρονος Κούτσιακ δολοφονήθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος και η Μαρτίνα Κουσνίροβα, 27 ετών, από μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι τους στα περίχωρα της Μπρατισλάβας, είπε σε δημοσιογράφους ένας εισαγγελέας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.


Η αστυνομία βρήκε τις σορούς τους την 25η Φεβρουαρίου, αφού συγγενείς τους κατήγγειλαν ότι το ζευγάρι δεν απαντούσε στα τηλέφωνα για ημέρες.


Προς το παρόν δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος κανενός υπόπτου, ενώ η αστυνομία και οι εισαγγελικές Αρχές κρατούν σιγή ιχθύος σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας έχουν πάρει καταθέσεις από 200 ανθρώπους.


ανοιγμα εταιρικου λογαριασμου εξωτερικο

γεωτρηση στο ε9



παιχνιδια για αγορια επτα ετων