Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

δηλωση ε9 2015 παραταση

Η απάτη που κάνει το γύρο του Διαδικτύου – Πώς 30χρονος έκανε αγορές χωρίς λεφτά!

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η απάτη που είχε στήσει ένας 30χρονος Νιγηριανός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (16/12/2015) στην Αθήνα.


φουσκωτο παρκο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε προβεί σε αγορά προϊόντων μέσω Διαδικτύου, κάνοντας χρήση υποκλαπέντων στοιχεία πιστωτικής κάρτας.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από καταγγελία ιδιώτη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, εν αγνοία του είχαν πραγματοποιηθεί αγορές προϊόντων από γνωστή ιστοσελίδα, με χρήση μέσω διαδικτύου, υποκλαπέντων στοιχείων της πιστωτικής του κάρτας. Τα καταγγελλόμενα επιβεβαιώθηκαν και από το τραπεζικό κατάστημα, από το οποίο είχε εκδοθεί η υποκλαπείσα κάρτα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων, καθώς και αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών.


δηλωση ε9 2015 παραταση

αχα οδηγω λιγο πληρωνω λιγο

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή του υπηκόου Νιγηρίας, ο οποίος συνελήφθη από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που μετέβη να παραλάβει προϊόντα, που είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης επέδειξε στους Αστυνομικούς, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσει, καταφανώς πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο άλλου ατόμου, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία διαμονής του.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «Νιγηριανές απάτες», μέσω διαδικτύου.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα έγγραφα και πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επιπλέον, ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντα σε άλλες όμοιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit. gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου