Ο κ. Γεωργίου είχε καταδικαστεί στις αρχές Αυγούστου 2017 με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων από το Εφετείο για την πλημμεληματική κατηγορία ότι δεν ζήτησε έγκριση των στοιχείων της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος του 2009 από το πρώην συλλογικό όργανο της ΕΛΣΤΑΤ πριν από τη δημοσιοποίησή τους.
Για την καταδίκη αυτή ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε ασκήσει αναίρεση. Η δε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου έκανε πρόταση να γίνει δεκτή η αναίρεση από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε θα καταργηθεί η ποινή των δύο ετών και η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί καθώς το αδίκημα θα έχει ήδη παραγραφεί.
πασχαλιατικα κινουμενα σχεδια
θρομβοφιλια και εγκυμοσυνη αντιμετωπιση
Η υπόθεση της δικαστικής δίωξης του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου εξακολουθεί να αμαυρώνει τη φήμη των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, ενώ ακόμη και εμπειρογνώμονες που λογοδοτούν στη Βουλή και στην Eurostat δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τους λόγους που η δικαστική περιπέτεια του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζεται για έβδομο συνεχόμενο έτος.
Ένα ηχηρό καμπανάκι προς αυτή τη κατεύθυνση κτύπησε με έκθεσή της για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα η ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές. Η Συμβουλευτική Επιτροπή που συστάθηκε βάσει του νόμου 3832/2010 και απαρτίζεται από τους πρώην Γενικούς Διευθυντές των στατιστικών υπηρεσιών της Ιρλανδίας, της Αυστρίας και της Δανίας, από την προϊσταμένη του Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων και το Διευθυντή της Γραμματείας της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, κοινοποίησε στη Βουλή και στη Eurostat έκθεση στην οποία αναφέρει μεν πως το ελληνικό στατιστικό σύστημα λειτουργεί σε γενικές γραμμές άρτια, υποστηρίζει δε πως η εκκρεμής δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου αποτελεί μια εν δυνάμει πηγή αδυναμίας για τα ελληνικά στατιστικά μεγέθη.
ζεα ετυμολογια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου